Во наредниот текст ќе ви опишеме што значи бонус за кладилници или бонус за онлајн кладење.

Најдобро е да барате бонус за кладилници 2024, бидејќи на тој начин ќе ги сретнете сите активни бонуси во најразлични обложувалници.

Најпросто кажано, бонусот и промоциите кои ги нудат спортските обложувалници на своите нови и редовни корисници се еден вид на награда со кој спортската обложувалница искажува благодарност на своите корисници што се регистрирале кај нив и ја избрале всушност таа обложувалница за да депонираат средства токму тука.

Всушност, квалитетот на бонусот и промоциите е по некои статистики еден од најважните фактори за да се доенсе одлука во која обложувалница да се регистрирате.

Кај квалитетните и регуларните онлајн обложувалници, вие нема да добиете само бонус за добредојде, туку од време на време, обложувалницата ќе ве наградува на тој начин што ќе ви испраќа најразлични промоции во вид на пари или бесплатни средства за обложување.

Бонус за кладилници
Бонус за кладилници

Секако, парите од бонус не можете да ги повлечете, зошто на тој начин би било многу лесно. Се регистрирате, земате бонус и потоа правите повлекувања, а доколку тоа би се одвивало во таа насока, тогаш обложувалниците би банкротирале за помалку од еден ден.

Постојат луѓе „ловци на бонус“ кој многу често сакаат да го злоупотребат тоа, па за да не случуваат такви дејствија, обложувалниците имаат најразлични правила и услови за користење на бонусот. Прво, треба да направите депозит, па потоа ги добивате парите и треба да ги извртите депонираните и поклонетите пари на тикет. Во секоја обложувалница овие правила се различни, па затоа пред да се регистрирате и пред да го земете бонусот многу важно е да ги прочитате токму овие услови и правила за користење.

Видови на бонус за кладење

Бонусот е главно „оружје“ на обложувалниците, бидејќи тие само со атрактивен бонус за кладење би привлекле нови корисници. Се разбира дека побрзо ќе изберете обложувалница која нуди бонус за добредојде отколку обложувалница која го нема овој вид на бонус.

Најчесто достапен е бонус за онлајн кладење, додека во локалните обложувалници неможете да сретнете бонуси кои ви ги дуплираат средствата за обложување.

Постојат повеќе видови на бонус за кладилници и тоа:

  • Добредојде бонус – Welcome Bonus
  • Бонус на депозит – Deposit Bonus
  • Бонус без депозит – No Deposit Bonus
  • Бесплатни средства за кладење – Free Bet
  • ВИП/Повраток на средства – VIP/Cash Back

Подолу во овој текст ќе се потрудиме накратко да ви објаснеме што практично значат овие бонуси и на кој начин фунцкионираат.

Добредојде бонус за кладилници (Welcome Bonus)

Бонусот за добредојде или како што го нарекуваат странски обложувалници Welcome Bonus е најчест вид на бонус за кладилници и со тоа се обидуваат да привлечат што повеќе нови играчи да се регистрираат кај нив. Овој бонус се однесува исклучително на играчите кои за прв пат ќе направат регистрација во некоја онлајн кладилница, а доколку сте некогаш веќе регистрирани на нивниот сајт, за жал нема да имате право да го остварите овој вид на бонус, бидејќи има одреден рок на траење.

Бонус за кладилници
Бонус за добредојде – Welcome Bonus

Најдобриот бонус за добредојде е 100%. Во некои обложувалници овој бонус има процент на 25% или 50%, но најдобрата понуда е 100%. Доколку сретнете 200% или 500%, тоа најчесто бара голем обрт, па затоа како што и погоре напишавме внимавајте на условите и правилата за користење. Покрај процентот, најчесто вредноста на овој бонус се движи од 100 до 150 евра или пак доколку е наменет за нови играчи во вид на бесплатни средства за обложување, тогаш сумата е значително помала, околу 25-30 евра, но не бара апсолутно никакви услови за исполнување. Едноставно се регистрирате, депонирате, правите обрт и тоа е тоа, бонусот е веќе ваш.

Светски познатите обложувалници буквално се натпреваруваат кој ќе даде подобар бонус. Во моментов ако ги земеме во предвид познатите обложувалници највисоката вредност за бонусот за добредојде е во 22Bet и изнесува 100% до 122 евра.

На пример правите депозит од 100 евра и добивате 100% плус, односно уште 100 евра од обложувалницата. Се разбира ако направите 200 евра депозит, бонусот ќе биде повторно 100 евра бидејќи максимумот на таа понуда е 100 евра.

Постојат и обложувалници како Bet365 кои нудат 100% бонус до 25 евра за нови играчи. Да, оваа вредност е мала, но откако ќе направите депозит и ќе го изиграте, добивате 25 евра. Тие 25 евра ги ставате на што сакате и во случај на добивка влогот од бонусот ви се одземе, а добивката може да си ја повлечете. Тоа подразбира минимални услови за исполнување, па може да го вброиме во подобрите бонуси.

И погоре кажавме дека има многу обложувалници кои не нудат никакви бонуси за нови играчи, поточно немаат бонус за добредојде (Welcome Bonus), но сепак имаат високи и стабилни квоти, квалитетни опции за кладење итн.

Дефинитивно добредојде бонус за кладилници (Welcome Bonus) е најпознатата промоција која ја има скоро во сите онлајн обложувалници обложувалници.

Бонус на депозит (Deposit Bonus)

Обично овој вид на бонус се однесува на сите корисници без разлика дали се нови или постоечки. Oвој бонус е наменет за сите што сакаат да направат депозит. Обично процентот на овој вид на бонус е околу 50%, а сведоци сме дека во два дена од неделата во 1xBet, поточно во Петок и Среда се нуди 100% бонус на вашата уплата. Се што треба да направите е да депонирате во петок, а на тој начин станувате квалификувани за бонус и во среда.

Бонус на депозит (Deposit Bonus) обично има прифатливи услови за исполнување. Конкретно во 1xBet треба да го изиграте три пати во рамките на комбинациски облог со три натпревари и минимален коефициент од 1.35. Искрено овие правила и не се толку тешки за исполнување.

Reload бонус

Овој вид на бонус е сличен на бонусот за депозит и бонусот за добредојде што се однесува до правилата и условите за користење. Oткако во една обложувалница ќе станете корисник, многу често може да добивате понуди за да го добиете овој вид на бонус. Наменет е само за постоечки корисници.

Бонус без депозит (No Deposit Bonus)

Кога станува збор за бонус без депозит нема што многу да се кажува. Во самиот наслов е напишано. Добивате бонус само што ќе се регистрирате. Е сега, нормално дека не може одма да ги повлечете парите, туку ќе треба да ги изграте во најмала рака барем еднаш.

Освен тоа, обложувалниците се штитат на тој начин што овој бонус е дозволен за еден член по семејство, поточно за една регистрација од една IP адреса. Доколку тоа не би било така ќе има многу регистрации за да се користат само бесплатните средства за обложување.

Промоцијата бонус без депозит (No Deposit Bonus) ретко може да се сретне, токму поради тоа што има многу луѓе кои на секој можен начин се трудат да го злоупотребат, па затоа во понудата на обложувалниците е изоставен.

Бесплатни средства за обложување ( Free Bet )

Free Bet често се сретнува во светски познатите обложувалници. Овој вид на бонус е наменет за сите играчи. Бесплатните средства за обложување се секогаш во сопственост на обложувалница, но ви се понудени за да ги изиграте. Во случај на добивка тие се поништуваат, односно ги повлекува обложувалницата, а вас ви останува само добивката остварена со овие средства.

Бонус за кладилници
Бесплатни средства за обложување – Free Bet

На пример имате 10 евра бесплатни средства за обложување и ги уплаќате на квота 4. Остварувате добивка од 40 евра, но 10 евра, поточно влогот го повлекува обложувалницата, додека останатите 30 евра ви се достапни за повлекување или за играње.

Често бесплатни средства за обложување се доделуваат и на нови корисници. Доколку изиграте прв тикет и тој биде недобитен, па обложувалницата сака да ви помогне со втора шанса и ви нуди процент од влогот во форма на бесплатни средства за обложување. Како што кажавме, овие средства се секогаш во сопственост на обложувалницата и немаат високи критериуми кои треба да се исполнат.

ВИП програми и повраток на средства (VIP/Cashback)

ВИП програмите се дел од најпознатите светски обложувалници. Обично тие се составени од неколку нивоа, па во зависност од вашата активност ви се одредува нивото на кое се наоѓате. Доколку сте член на ВИП програма често тоа значи и повраток на изгубените средства на одреден процент.

Обично овој повраток се движи од 1% во најниско ниво, па дури и до 20% во највисоко ниво. Се разбира, доколку имате лош период и сте изгубиле поголема количниа на средства, оваа програма би дошла одлично во тој момент.

Бонус за лојалност (Loyalty Bonus)

Бонусот за лојалност е наменет за постоечки корисници. Со овој бонус, обложувалницата сака да ве почести бидејќи сте нивни лојални корисници. Најчесто парите се во форма на бесплатни средства за обложување (Free Bet) и имаат вредност од 5 до 50 евра. Бонусот за лојалност може да го добиете доколку исполните услови, на пример седум дена последователно да уплаќате тикет со минимални едно евро, па на тој начин да добиете бонус или можеби и поголема цифра ако сето тоа се однесува на месечно ниво. Како што кажавме, бонусот за лојалност е минимален, но сепак е повеќе отколку ништо.

Специјален бонус за кладилници (Special Bonus)

Овој специјален бонус за кладилници е обично наменет за посебни натпреварувања како големи фудбалски турнири, ЛШ, ЛЕ, Светски и Европски првенства, Гренд слем турнири итн. Обично вие добивате бонус доколку се обложувате на понуденото натпреварување. Често овие специјални бонуси се атрактивни и се од голема корист за играчите.

Комбо бонус за кладилници (Combo Bonus)

Комбо бонусот важи за сите корисници и е наменет за тикети со повеќе натпревари. Практично тоа значи дека колку повеќе натпревари на тикетот, толку повеќе ви се зголемува можната добивка. Овој бонус е во вредност од 3% до неверојатни 1000% во зависност од обложувалницата.

Бонус за мобилно обложување

Самиот наслов кажува што значи овој бонус. Наменет е за сите корисници кои ќе ја користат обложувалницата преку мобилен телефон. Иако овој вид на бонус се наоѓа многу ретко, сепак постои.

Критериуми за бонус за кладилници

Пред да го земете бонусот внимвајте на овие четири критериуми кои се доста важни:

Rollover фактор

Бројот кој одредува колку пати треба да го извртите бонусот пред да направите повлекувања. Кај атрактивниот бонус за кладилници овој број изнесува од 1-3.

Минимален коефициент

За да го остварите rollover факторот треба да го извртите бонусот на натпревари со минимален коефициент. Идеалната бонус понуда е 1.20 до 1.40 за повеќе натпревари или 1.80 за сингл натпревар.

Временски рок

Секој бонус за кладилници има временски рок. Колку што е подолг овој временски период толку е подобро за вас. Во нормални услови тоа би значело од најмалку 14 дена до најмногу 45 дена откако ќе го добиете бонусот.

Други ограничувања за кладење

Внимавајте кои игри се квалификувани за исполнување на условите и правата за бонусот. Кога тоа би било на тешки игри, подобро е бонусот да не го земате.

Внимателно прочитајте ги условите

Секој бонус за кладилница има услови и права за користење. Ве советуваме пред да го земете бонусот, внимателно да ги прочитате тие права. Откако ќе ги прочитате размислете дали сте во можност да ги исполните или не. Доколку не сте во можност, откажете се од понудата.

Бонус за кладилници
Внимателно читајте

Некогаш е поважно во обложувалницата да има добри квоти и лимити за уплата отколку да се има добра бонус понуда.

Најчесто поставувани прашања за бонус за кладилници – FAQ

Дали е добра идеја да се земе бонус за онлајн кладење?

Да. Доколку бонусот е атрактивен и има нормални услови за исполнувања.

Колку проценти изнесува атрактивниот бонус за добредојде?

Процентот на нормалниот бонус за добредојде е од 100 до 150%.

Дали има бонус без депозит?

Да. Во одредени онлајн обложувалници може да најдете бонус без депозит.

Дали бонусот има рок на траење?

Секој бонус има рок на траење. Најчесто тоа е во временски период од 15 до 45 дена, а во некои обложувалници рокот е многу пократок, односно 3 до 7 дена.

Дали бонусот веднаш се активира?

Активацијата на бонусот зависи од условите и правилата прикажани во таа понуда. Најчесто тоа е веднаш откако ќе направите депозит.

Можам ли бонусот веднаш да го повлечам?

Не. За да го повлечете бонусот мора најпрво да го изиграте.

Каде можам да го видам бонус салдото?

Обично во секоја обложувалница имате посебна категорија за бонус. Таму ви се деталите за моменталното салдо, направен обрт итн.

Дали може да земам бонус за онлајн кладење два пати?

Најчесто не. Бонусот е достапен само еднаш.

Да ја игнорирам обложувалницата која нема бонус за онлајн кладење?

Најпрво проверете што друго има да понуди таа обложувалница. Бонусот не е секогаш најважен за да станете дел од една обложувалница.

Колку е минималниот депозит за да се добие бонус?

Тоа зависи од самата обложувалница. Во пракса, депозитот од само 1 евро е квалификуван за добивање на бонус.

Заклучок

Бонус за кладилници е вредност која се додава на вашиот буџет за обложување. Тие средства се од обложувалницата и се додаваат на вашата сметка. Сепак за да направите повлекување треба да исполните одредени услови и правила.

Задолжително прочитајте ги условите и правата пред да го земете бонусот и донесете заклучок дали вие би можеле да ги исполните токму тие поставени услови. Доколку тоа ви изгледа недостижно, најдобро е да ја игнорирате бонус понудата.